Over ons – Wie zitten er op dit moment in de Sportraad Eijsden Margraten?

Voorzitter:
Peter Peters

Peter Peters Consultancy

Is van origine klinisch en organisatiepsycholoog en heeft in zijn carrière meerdere bestuurlijke functies in de zorg bekleedt. Vanaf 2003 is hij eigenaar van Peters Consultancy. Het bedrijf richt zich met name op business consulting, mediation, training en coaching. Tevens heeft hij commissariaten bij een aantal zorgorganisaties. Hij was vanaf de fusie tussen de voetbalverenigingen van Noorbeek en Slenaken in 2014 tot 2019 voorzitter van SNC’14.

Penningmeester:
Functie is vacant.

Tot een nieuwe invulling ervan neemt Winand Willigers de honneurs waar – ad interim.

Secretaris:
Peter van Neer

Peter van Neer

Beroepshalve is Peter werkzaam bij SNS Bank

Bestuurslid:
Jeroen Wijckmans

Jeroen Wijckmans

Werkzaam bij meerdere organisaties en vervult de volgende functie:
# Welzijns organisatie Trajekt als Maatschappelijke Makelaar. (mede oprichter van de Maatschappelijke Beursvloer Maastricht)
# Centrummanager  Playing for Success Maastricht. (Leercentrum in het Geusselt stadion voor kinderen uit Maastricht en regio die een zetje in de rug nodig hebben)
# Docent aan het CIOS in Sittard.

Vrijwilligerswerk:
# Secretaris ledenraad MVV Maastricht, # Sportraad Eijsden Margraten, # Pijlploeg Bart Brentjens Challange
Hobby’s:
# Fervent wielrenner en lid van WTC Gronsveld en spelt regelmatig golf, # Alles wat met sport te maken heeft.

Bestuurslid:
Winand Willigers

Momenteel bestuurder/directeur van verschillende zwembaden en sportvoorzieningen in de gemeenten Sittard-Geleen, Kerkrade en Eijsden-Margraten. Onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden is om mensen aan het sporten te krijgen en te houden, zowel in verenigingsverband en als ongeorganiseerd. Daarnaast adviseer ik lokale overheden op het gebied van sport en bewegen. Ik wil me inzetten om de vitaliteit en gezondheid te verhogen van de inwoners van de gemeente Eijsden Margraten door middel van sport en bewegen als bestuurder van de sportraad Eijsden-Margraten.

Bestuurslid:
Jo Bisscheroux

Jo Bisscheroux

Oud-wethouder van Eijsden-Margraten met in de portefeuille o.m. sport. Kan niet terug kijken op een imposante sportieve carrière, maar is wel geboeid door sport en vindt bewegen “op welke leeftijd dan ook” van groot belang.

Is inmiddels met pensioen, maar heeft daarvoor gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te sporten, ongeacht inkomen.

Bestuurslid:

Sione Jongstra

Sione Jongstra: vrouwen gaan anders met teleurstellingen in coronatijd om  dan mannen – Trikipedia.nl

Sione zet zich al jaren in om mensen in beweging te krijgen en enthousiast te maken voor het sporten. Mensen kunnen vaak meer dan ze denken.
In 2009 richtte ze Vrouwentriathlon Nederland op, om het achterblijvende deelnemersaantallen van vrouwen te vergroten. Te lange afstanden en te zwaar werden vaak als excuus aangekaart. Korte afstanden en deelname op elke fiets (muv elektrisch) waren toegestaan. Na ruim 20 vrouwentriathlons is de Stichting gestopt met een Vrouwentriathlon maar worden nog wel allerlei andere activiteiten georganiseerd.
Verder organiseerde ze in Utrecht (haar voormalige woonplaats) 6 keer een Familie Zwemloop. In 2022 en 2023 vonden de eerste edities in Eijsden plaats. Hopelijk groeit de groep deelnemers en wordt dit een leuk familie evenement.
Sinds 2013 is ze ook eigenaresse van Siosport. Ze coacht mensen naar hun specifieke doel. Dit kunnen zowel  sportieve als leefstijlsdoelen zijn en van recreatieve tot topsport niveau. Daarnaast is het mogelijk personal trainingen met Sione te doen en geeft ze jaarlijks diverse trainingen/clinics in groepsverband. Tevens organiseert ze diverse trainingsweekenden/weken, welke ook op aanvraag specifiek voor jouw groep op maat gemaakt kunnen worden.
Ze geeft looptraining bij de Maasrunners. Op sportgebied heeft ze jaren gevoetbald en vanaf het studentenleven is ze in aanraking gekomen met de triathlonsport. Daar deed ze een aantal jaren op het elite niveau mee aan wedstrijden. Dit resulteerde in 10 nationale titels en een aantal WK en EK podia. Na een blessure reed ze nog 3 jaren rond in het wielerpeloton om toch weer terug te keren naar de triathlon. Momenteel is ze nog steeds actief en strijd ze nu mee om de podiumplekken in haar Age-Group.
Sinds 2020 is ze bestuurslid van de Sportraad.
Bestuurslid:
Ivan Dreessen

Werkzaam als zelfstandig bouwkundig adviseur, daarnaast directeur van Flexhome-One, bouwer van Tiny Houses. Jaren geleden is Ivan begonnen met het mee organiseren van sportevenementen, nu nog steeds betrokken bij Ironman, Hyrox, Amstel Gold race en andere (sport)evenementen.

Zelf is hij na 27 jaar voetbal te hebben gespeeld bij VV Scharn en FC Bemelen overgestapt naar de Triathlon. Het lekker buiten sporten blijft een genot !

Sinds 2023 actief als bestuurslid van de sportraad.

Bestuurslid:
Baudouin Clairbois

Baudouin is werkzaam als beleidsmedewerker welzijn en maatschappij voor de gemeente Meerssen. Hier houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met de thema’s valpreventie, het sportakkoord, clubondersteuning, sport & armoede, GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) en het preventieakkoord.
In de vrije tijd is Baudouin veelal in de natuur terug te vinden. Het aanleggen van een voedselbos is momenteel één van die activiteiten.

Aanspreekpunten vanuit de Gemeente Eijsden Margraten:

Daisy Claessens – Buurtsportcoach

Daisy Claessens

Nadine Kolbusz – Beleidsmedewerker Sport en Accommodaties

Klik op bijgaande sportraad-eijsden-margraten NOCNSF artikel voor een mooi artikel dat vanuit NOCNSF een beeld geeft van onze Sportraad Eijsden Margraten.